O nás

Honí se vám často při pohledu do ledničky hlavou otázka, jak se najíst tak, aby Vaše jídlo bylo zdravé, rychle připravené, ale přesto hlavně chutné? Rádi byste naučili Vaši rodinu jíst zdravější, jednoduchá zeleninová jídla, ale nevíte, jak jim dodat jednoduše chuť a říz? Chybí Vám na trhu dochucovadla, která budou bez umělých konzervantů a stabilizátorů a která dokážou být Vašemu těla prospěšná? Rádi používáte lokální české výrobky a suroviny?
 
Přijďte ochutnat na farmářské trhy
 
Pak jsme právě na vás mysleli při tvorbě našich unikátních Fermato výrobků. Taky už nás totiž nebavilo hledat kompromis mezi chutí, kvalitou a jednoduchostí při přípravě jídel, a proto jsme začali na jižní Moravě vyrábět fermentované rajčatové omáčky, ochucené soli a sečuánské chilli oleje.  
 

Naše vize 

Kompletní sestavička zálivek
 
Našim cílem je naučit lidi opět si užívat jídlo a mít z něj radost, vrátit se k základním potravinám a přestat jíst produkty, které jsou plné chemie. Vizí naší značky je kompletně změnit trh s dochucovadly, který momentálně ovládají průmyslově ultra-zpracované omáčky a naopak lidem ukázat jinou cestu, která bude plná respektu k základním potravinám a úžasných chutí. 
 
To je skvělé, kde to mám koupit?
 
Jedním z hlavních způsobů přípravy našich produktů je roky osvědčená metoda fermentace (neboli kvašení). Fermentace potravin zlepšuje jejich stravitelnost a dodává jim typickou návykovou chuť umami (známou jako tzv přírodní glutamát). Chuť umami je často to, co dodává jídlu největší šmrnc a nutí vás jíst dál a dál a hraje klíčovou roli například v japonské kuchyni, kterou jsme se při výrobě našich produktů inspirovali. Narozdíl od japonských produktů, jsou však základem mnoha našich výrobků rajčata z jižní Moravy (odtud také název značky FERmented toMATO - česky: zkvašené rajče).
 
Rajčata jsou právě jedna z potravin, která má největší obsah přírodního glutamátu a tedy této návykové umami chuti, která dokáže povznést každé jídlo. Konzumace fermentovaných potravin (navíc kromě skvělé chuti) zlepšuje vaše trávení a prospívá vaší imunitě, což je další důvod proč Fermato přidat do vašeho každodenního jídelníčku!
 

Příběh

První legendární várka
 
Pokud by vás ještě zajímalo, jak to všechno začalo. tak mrkněte na náš Příběh
 

Naše výrobky

 
Základním produktem v naší nabídce je unikátní fermentovaná omáčka Fermato, která je vyrobena z českých rajčat z jižní Moravy. Zálivka se vyrábí fermentací a zachová si tak svěžest a sladkost rajčat a navíc získá mnoho návykové přírodní umami chuti. Omáčka není nijak tepelně upravovaná, pasterizovaná ani filtrovaná, ale díky přidanému jablečnému octu je stabilní a vydrží až rok mimo ledničku.
 
Omáčky Fermato jsou slané, sladké i kyselé, díky čemuž jsou opravdu všestranně využitelné, ale největší úspěch slaví jako zálivky v zeleninových salátech. Jejich použití je nesmírně jednoduché - stačí jen nakrájet zeleninu, zakápnout Fermatem a skvěle vychucené jídlo je hned hotovo. Využít ji však můžete kromě zeleniny třeba i do omáček, polévek, nebo marinád. Fermato omáčky nyní nabízíme ve variantě Klasika, Bazalka, Citron, Shiitake, Červená řepa a Chilli, ale baví nás neustále experimentovat a přicházet s novými fermentovanými chutěmi.
 
Ok, už jste mě přesvědčili BERU VŠECHNO
 
Kromě našich unikátních zálivek u nás ale najdete i další skvělé produkty, kterým nechybí svěžest, říz a hlavně chuť umami. Abychom využili naše moravská rajčata do posledního zrnka, vytvořili jsme ochucenou sůl Šimráto a sečuánský olej Chilli Crunch. Nevěřili byste, že tyto přírodní dochucovadla vznikají ze zbytků po propasírování Fermato omáček, protože se jedná o tak skvěle vychucené produkty, které dodají říz každému vašemu jídlu. Využít je můžete na maso, rýži, nudle nebo salát a my vám zaručujeme, že vaše jídlo povznesou na úplně jinou úroveň a vy už nebudete nikdy potřebovat žádná další zbytečná dochucovadla. 
 
Šimrací kombo plné sečuánského pepře
 
Všechny naše produkty prostě spojuje jejich jednoduchost použití a návyková chuť. Slibujeme, že s našimi produkty dochucování ve vaší kuchyni už nikdy nebude problém. Stačí jen zakápnout a vyzkoušet! 
 

Newsletter

 
Kdo miluje sledování videí o jídle jako náš zakladatel Radim, tak si nenechte ujít další díly nepravidelného newsletteru Radim zas něco objevil, který je plný tipů na veškerý obsah o jídle a vše kolem něj.
 
S rajčátky se mazlíme
 
Nechte se taky rozmazlit skvělou chutí!
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz