Časté dotazy

Jakou mají naše výrobky trvanlivost?

Na obalu uvádíme 1 rok, ale sami máme vyzkoušeno, že FerMato vydrží i déle. Samotná fermentace spolu s jablečným octem omáčku dostatečně ochrání před nežádoucími mikroorganismy. Samozřejmě platí, že pro dávkování používáte čisté nádobí (odměrky, lžičky, apod) 

Jak dlouho mi vydrží sklenice po otevření?

Pokud se vám nepodaří do sklenice zanést nějaké nežádoucí organismy platí informace v bodu výše. Proto prosím používejte při přelití čisté nádobí. I po otevření není potřeba skladovat v lednici.

Jak je zajištěna vysoká trvanlivost vašich produktů i po jejich otevření?

Dlouhodobá svěžest a trvanlivost našich produktů po otevření není náhodná. Stojí za tím pečlivě vyvážená kombinace tří klíčových faktorů. Prvním z nich je fermentační proces, během kterého přátelské bakterie z rodu Lactobacillus získávají převahu a eliminují většinu ostatních mikroorganismů, které by mohly produkt ohrozit. Druhým faktorem je přidání jablečného octa, které zastaví fermentaci a sníží pH na úroveň, jež je pro potenciálně škodlivé mikroorganismy nepříznivá. Poslední, ale neméně důležitou složkou je 5% obsah soli, která působí jako silný konzervant. Tato triáda prvků společně vytváří produkt, jenž si zachovává svou čerstvost a kvalitu dlouho po otevření.

Jaký je původ rajčat používaných v naší kuchyni?

Naše rajčata získáváme většinu roku z lokálních zdrojů - konkrétně z Farmy Ráječek v Brně nebo z Farmy Kameničany na Slovensku, nedaleko českých hranic. Nedávno jsme však začali spolupracovat s dodavatelem, který nám nabízí rajčata odmítnutá supermarkety kvůli jejich tvaru nebo lehké přezrálosti. Tyto rajčata jsou ideální pro naši filozofii minimalizace odpadu a podpory udržitelnosti, přičemž i když pocházejí z Holandska nebo Španělska, vždy dbáme na to, aby jejich kvalita byla perfektní. Tato praxe nám umožňuje efektivněji chránit životní prostředí a snižovat plýtvání jídlem, aniž bychom kompromitovali vysoký standard surovin, které pro vás připravujeme. V těchto případech tedy sice ustupujeme od absolutní lokálnosti, ale zároveň podporujeme snižování potravinového plýtvání, což považujeme za vysoce hodnotné.

Na kolik porcí salátu vystačí jedna 347ml lahvička?

Záleží na vašich osobních preferencích, ale v průměru to naším zákazníkům vychází zhruba na 6-10 porcí salátu.

Výživové údaje:

(100g): energie: 226kJ/54 kcal; tuky: 0,2 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g; sacharidy: 11,6 g; z toho cukry: 9,4 g; bílkoviny: 0,9 g; sůl: 5 g

 

Máte nějaké další dotazy? 

Neváhejte nám napsat na info@fermato.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz