O nás
Honí se vám často při pohledu do ledničky hlavou otázka, jak se najíst tak, aby Vaše jídlo bylo zdravé, rychle připravené, ale přesto hlavně chutné? Rádi byste naučili Vaši rodinu jíst zdravější, jednoduchá zeleninová jídla, ale nevíte, jak jim dodat jednoduše chuť a říz? Chybí Vám na trhu dochucovadla, která budou bez umělých konzervantů a stabilizátorů a která dokážou být Vašemu těla prospěšná? Rádi používáte lokální české výrobky a suroviny?

Přijďte ochutnat na farmářské trhy
Pak jsme právě na vás mysleli při tvorbě našich unikátních Fermato výrobků. Taky už nás totiž nebavilo hledat kompromis mezi chutí, kvalitou a jednoduchostí při přípravě jídel, a proto jsme začali na jižní Moravě vyrábět fermentované rajčatové omáčky, ochucené soli, sečuánské chilli oleje a orleánské octy.
Naše vize

Kompletní sestavička zálivek
Naším cílem je naučit lidi opět si užívat jídlo a mít z něj radost, vrátit se k základním potravinám a přestat jíst produkty, které jsou plné chemie. Vizí naší značky je kompletně změnit trh s dochucovadly, který momentálně ovládají průmyslově ultra-zpracované omáčky a naopak lidem ukázat cestu, která bude plná respektu k základním potravinám a úžasných chutí.
To je skvělé, kde to mám koupit?
Jedním z hlavních způsobů přípravy našich produktů je roky osvědčená metoda fermentace (neboli kvašení). Fermentace potravin zlepšuje jejich stravitelnost a dodává jim typickou návykovou chuť umami (známou jako tzv. přírodní glutamát). Chuť umami je často to, co dodává jídlu největší šmrnc – nutí vás jíst dál a dál a hraje klíčovou roli například v japonské kuchyni, kterou jsme se při výrobě našich produktů inspirovali. Narozdíl od japonských produktů, jsou však základem mnoha našich výrobků rajčata (odtud také název značky FERmented toMATO - česky: zkvašené rajče).
Rajčata jsou právě jedna z potravin, která má největší obsah přírodního glutamátu a tedy této návykové umami chuti, která dokáže povznést každé jídlo.
Příběh
První legendární várka
Pokud by vás ještě zajímalo, jak to všechno začalo. tak mrkněte na náš Příběh
Naše výrobky
Základním produktem v naší nabídce je unikátní fermentovaná zálivka Fermato. Díky fermentaci si zachovává svěžest a sladkost rajčat a získává navíc také již zmiňovanou návykovou umami chuť. Díky přidanému Orleánskému jablečnému octu je stabilní a vydrží až rok mimo ledničku (do 21 °C).
Zálivky Fermato jsou slané, sladké i kyselé, díky čemuž jsou opravdu všestranně využitelné, ale největší úspěch slaví jako zálivky v zeleninových salátech. Jejich použití je nesmírně jednoduché - stačí jen nakrájet zeleninu, zakápnout Fermatem a skvěle vychucené jídlo je hned hotovo. Využít zálivky však můžete kromě zeleniny třeba i do omáček, polévek, nebo marinád. Fermato zálivky nyní nabízíme ve variantě Klasika, Bazalka, Citron, Shiitake, Červená řepa a Chilli, ale baví nás neustále experimentovat a přicházet s novými fermentovanými chutěmi.
Kromě našich unikátních zálivek u nás ale najdete i další skvělé produkty, kterým nechybí svěžest, říz a hlavně chuť umami. Abychom využili naše rajčata do posledního zrnka, vytvořili jsme ochucenou sůl Šimráto a sečuánský olej Chilli Crunch. Tato přírodní dochucovadla vznikají z dužin po propasírování Fermato zálivek a jedná o skvěle vychucené produkty, které dodají říz každému jídlu. Využít je můžete na maso, rýži, nudle nebo salát a my vám zaručujeme, že vaše jídlo povznesou na úplně jinou úroveň a vy už nebudete potřebovat žádná další dochucovadla.

Šimrací kombo plné sečuánského pepře
Všechny naše produkty spojuje jednoduchost jejich použití a skvělá, až návyková chuť. Slibujeme, že s nimi dochucování u vás v kuchyni už nikdy nebude problém. Stačí jen zakápnout a vyzkoušet!
Newsletter
Pokud chcete pravidelnou dávku novinek z Fermato světa, odebírejte náš newsletter! Budete zásobováni recepty, tipy, zajímavostmi, novinkami a v neposlední řadě slevovými akcemi jen pro naše odběratele.🔔

S rajčátky se mazlíme
Nechte se taky rozmazlit skvělou chutí!


