Tipy a Zajímavosti
Vsadím se o cokoli, že větu ‚máte jíst vyváženě‘ jste slyšeli nebo četli už mnohokrát. Co to ale vlastně znamená v praxi? A co jsou makroživiny, o kterých se pořád mluví? Pokud vás to zajímá, čtěte dá...
O tom, proč má smysl podporovat malé místní firmy, farmáře a lokální potraviny, jste už možná něco slyšeli nebo četli. Dřív to byla samozřejmost – lidé fungovali komunitně a vlastně ani neměli jinou m...
Vlastní zelenina chutná prostě jinak. Ať už je to tím, že víte, co jíte, nebo zadostiučiněním a radostí z vlastní práce, jedno je jisté: čerstvé lístky z truhlíku vám supermarket nenahradí. A nemusít...
Jistě jste zaznamenali, že s příchodem jara se všude objevují slova jako očista, detox, restart… Tato slova často vzbuzují rozporuplné pocity a spousta lidí si automaticky představí půsty, drastické d...
Dnes to bude o tom, že ty nejlepší věci někdy máme přímo před nosem, pod nohama, v bezprostřední blízkosti a někdy je ani nevnímáme... Co jiného nás v dnešní uspěchané době přiměje zpomalit víc, než ...
Umělá inteligence - neboli AI, to je téma, které je v dnešní době skloňováno čím dál častěji, ve všech možných pádech. Někdo ji používá bez váhání, jiný k ní přistupuje s respektem, nebo nedůvěrou. Ať...
Jistě se mnou budete souhlasit, že chuť je klíčem k radosti z jídla. Pokud nám jídlo nepřináší požitek a dobrý pocit, naše předsevzetí o zdravém stravování často vezmou rychle za své. Přitom stačí jen...
Úvod Dnes pro vás mám skvělý tip, jak proměnit zbylé víno na ten nejvoňavější a nejchutnější vinný ocet. A věřte, je to tak jednoduché, že to zvládne opravdu každý. Potřeby a ingredience Ingredienc...
Úvod do umami Dnes se podíváme na fascinující svět chuti umami a odhalíme, proč nám tak chutná. Připravte se na cestu zpět do historie, kde se dozvíte, jak naši předci ovlivnili naše současné chuťové...