Recepty
Výpis článků
Lehký, barevný a plný textur – přesně takový je tenhle salát s quinoou, batátem a granátovým jablkem. Křupavá pikantní quinoa, pečené zelí a nasládlý batát se potkávají s čerstvou kapustou, oříšky a s...
Když se řekne fermentace, neboli kvašení, většina z nás si asi vybaví kameňák a v něm kysané zelí se svou typickou vůní a chutí. Fermentovat se dá ale téměř každá zelenina. Je to ten nejzdravější způs...
Vegetariánský steak? Trochu troufalé a provokativní, ale funguje to. Květák totiž může hrát klidně hlavní roli na talíři – jen mu dát šanci. Květákový steak má překvapivě výraznou chuť, křupavé o...
Ať už cvičíte a sportujete nebo ne, recept na tento zdravý salát s kuřecím masem se vám bude hodit. Je rychlý, vyvážený a opravdu zasytí. Dodává totiž tělu vše, co potřebuje – bílkoviny, sacharidy i z...
Když se řekne trhané maso, většině lidí se vybaví pořádný burger nebo tacos. Můžeme z něj však během chvilky vykouzlit i sytý a vyvážený salát. Ideální řešení na dny, kdy nemáte moc času, ale nechcete...
Fermentace patří mezi nejzdravější způsoby, jak uskladnit nejen mrkev, ale i další zeleninu. Během kvašení totiž vznikají bakterie prospěšné pro náš střevní mikrobiom. A jako bonus získáte i skvělou c...
Každého z nás někdy honí mlsná. Možná ale nechcete sáhnout po něčem sladkém a nezdravém, co vás sice na chvíli uspokojí, ale chutě se brzy vrátí. A přitom si chcete dát něco, na čem si opravdu pochutn...
Máte rádi meloun? Kdo ne! Je osvěžující, šťavnatý a plný vitamínů. Vsadím se ale, že udělat z něj takovýto sendvič vás ještě nenapadlo. Možná se vám kombinace bude zdát zvláštní, možná dokonce divná, ...
Nestíháte si každý den připravovat oběd? Tahle sklenice to vyřeší za vás. Navrstvená výživová bomba, která vám dá vše, co potřebujete – jak chutí, tak makroživinami – bílkoviny, tuky, sacharidy, vlákn...